ZONNIGE OPEN DAG VOOR D'N INTHEEK.

Primaire tabs

ZONNIGE OPEN DAG VOOR D'N INTHEEK.

Zondag 30 oktober 2016 was voor Mierlo's nieuwe aanwinst, d'n Intheek, in meerdere opzichten een zonnige dag.
Het was niet alleen het weer dat voor een goede stemming zorgde bij alle bezoekers van de Open Dag; het was het totale programma aanbod wat veel positieve reacties teweegbracht.

De Open Dag laat zich het best beschrijven door de drie hoogtepunten eruit te pikken. Hoogtepunten die zich over de middag heen manifesteerden nadat de officiële opening had plaatsgevonden.
Eendrachtig hadden burgemeester Link en voorzitter van stichting dorpsstraat113 de heer Schretlen de naam d'n Intheek zichtbaar in beeld gebracht. Ze benadrukten de geweldige ambitie die achter het project d'n Intheek schuilgaat. De heer Link wenste het stichtingsbestuur daarbij veel geluk.

Hoogtepunt 1 was voor vele bezoekers de nieuwe 'look' van het entree gedeelte van de  'oude' bieb. Een totaal andere uitstraling dan we gewend waren. Nu lichte meubels met een moderne 'look'. De grote leestafel is een prachtige blikvanger. Ook de rest van de aankleding doet gevoelens oproepen van een knusse (huis)kamer. In deze ruimte moeten zijn en blijven is geen straf. Opvallend is ook de metershoge foto van de standerdmolen, gefotografeerd door Gerard Slegers. Complimenten te over voor Jenny Smets, die met haar bedrijf BEE DIFFERENT dit concept heeft neergezet.

Hoogtepunt 2 was het programma dat werd aangeboden. Vooral de kinderen werden in staat gesteld op een prettige manier kennis te maken met allerlei wetenswaardigheden op het gebied van duurzame energie en ook van ontwikkelingen binnen programmeren en maken van films. Intussen konden de volwassenen kennis nemen van de mogelijkheden van d'n Intheek.

Hoogtepunt 3 was voor alle bezoekers de lezing van Martijn Lammers. Maar weinig bezoekers hebben deze lezing gemist. Op een meer dan prettige manier liet Martijn ons zien met wat voor een prachtig project hij ongeveer 2 jaar is bezig geweest. Van niets naar een energiepositieve gezinsauto de Stella Lux. En daarmee ook nog eens wereldkampioen worden. Een project waar 23 studenten met ziel en zaligheid aan hebben gewerkt. Na vele vragen te hebben beantwoord viel Martijn tweemaal een zeer dankbaar applaus ten deel.

Toen om 5 uur de Open Dag werd afgesloten was het gevoel bij vele bezoekers en de organisatie:
Een goed begin van een nieuwe uitdagende episode in de geschiedenis van dorpsstraat113:  d'n Intheek !

 

NAW

Dorpsstraat 113

5731 JH Mierlo

info@intheek.nl